Трибулус (бабини зъби) - Статии
   
Panier Кошница   [ виж продуктите ]
   
  Статии  
  Фитнес, стратегии, методики
  Тренировъчни програми
  Фитнес упражнения
  Хранителни режими
  Полезни рецепти
  За храната
  Полезни статии
Хранителни добавки
  Видео материали
   Магазин
  Най-новите статии  
 
1.Тренировъчни тайни и методики при ръцете
2.Естрадиол
3.Бира
4.Бромелаин (Бромелин)
5.Какво да направим за по-добро храносмилане?
6.Липотропни фет бърнъри
7.Какво знаем за водноразтворимите витамини?
8.Познати и по-малко познати свойства на L-аргинина
9.Ензимите - създадени да разрушават!
10.Трибулус (бабини зъби)
 
 
  ТОП 5 статии  
 
1.Ефикасна програма за покачване на мускулна маса
2.Изтласкване на щанга
3.Коремни преси
4.Ден за ръце
5.Класическа схема за маса от старата школа
 
 
  Най-новото видео  
 
1.Родерик Джаксън тренира бицепси
2.Бодибилдери Ноември 2011г.
3.Масивни мускули Ултра - Ноември 2011
4.Бодибилдер Ерик Капо - тренировка
5.Гъс Картър при Рони Колман
6.8 Бодибилдера - физика и атлетизъм
7.10-те най-смешни упражнения
8.Джейми Атиенца - Арнолд аматьори
9.Фантастичен бодибилдър - Уилям Джонсън
10.Коремни мускули - позиране
 
 

> Начало  > Статии > Хранителни добавки

 Статии  
Трибулус (бабини зъби)
Магия или фабрика за тестостерон?
 
Веществото Трибулус се извлича от билката Tribulus terrestris известна и като Бабини зъби и Трибузан. Билката се използва от хилядолетия насам, например гърците са я използвали като диуретик и за подобряване на общото самочувствие. Китайците са я използвали срещу чернодробни, бъбречни и сърдечно - съдови заболявания.

Какво е Трибулус (бабини зъби)?

Това е билка богата на стероидни фито сапонини. Активното вещество Tribulus се извлича от билката Tribulus terrestris, известна и като Бабини зъби и Трибузан. Екстрактът от тази билка стимулира производството на лутенизиращ хормон което влияе пряко върху производството на тестостерон.

Какво е основното му физиологично въздействие на трибулуса?

Екстрактът от тази билка стимулира производството на лутенизиращ хормон което влияе пряко върху производството на тестостерон. Повечето от нас знаят, че повишеното ниво на тестостерона води до повишаване на силата, мускулния растеж, чистото тегло удължава ерекцията и потентността все ефекти, добре дошли за всеки човек. Интересното е, че при жените се увеличава не тестостерона, а естрогена което го прави много добър препарат за повишаване на либидото, лекуване на безплодие и менструални болки.

Какви са оптималните дози?

Дозировката варира от 600 до 1500 мг дневно.

Как да приемаме Трибулус?

Полуживотът на активните сапонини е около 8 часа, затова е прието да се приема три пъти дневно. Цикълът трае 8 седмици, като след четиринадесет дни почивка може да се поднови.

Какви са възможните вредни/странични въздействия при приема му?

Препаратът не е токсичен, но е възможна появата на леко стомашно разстройство, ако ворганизмът има непоносимост към него. В такъв случай добре е препаратът да се приема заедно с хранене. Ако и това не помага, препоръчителна е консултацията с лекар, за да се установят причините за агресивната реакция на организма.

Кои са препаратите, които са основен източник на Tribulus terrestris?

Активното вещество се произвежда в капсули, прах или ситна дрога и представлява екстракт от листа и корени на Tribulus terrestris. В България може да се намери и под формата на чай на билката Бабини зъби (Трибузан). Тя расте в много региони в света, предимно се произвежда от Китай и Индия. Билката расте и в България. Българският Tribulus е ценна суровина за компаниите, произвеждащи медикаменти и добавки и е предмет на износ от години. Смята се, че Tribulus произведен в България съдържа значително по-големи количества от стероидни растителни сапонини. Това се дължи на благоприятното ни географско разположение, уникалния климат и релефа на почвата. Има мнения, които твърдят, че неговите сапонини са сред най-лесно разградимите в сравнение с останалите познати видове. Има и хора отричащи това да е вярно!

Какви са допълнителните физиологични въздействия на Tribulus terrestris?

Билката се използва от хилядолетия насам, например гърците са я използвали като диуретик и за подобряване на общото самочувствие. Китайците са я използвали срещу чернодробни, бъбречни и сърдечно - съдови заболявания. 
Други положителни промени, забелязани при употребата му, са намаляване на холестерола в кръвта и увеличава производството на ДХЕА и Андростендион.

Защо да приемаме Трибулус?

На първо място, Трибулус се ползва от атлети за качване на мускулна маса и увеличаване на силата като алтернатива на стероидите. Това се дължи на сериозните изменения в нивата на тестостерона преди и след цикъл на употреба на билката. Нарасналото ниво на тестостерон, дава възможност на атлета да задържа повече азот. Така трениращият задържа повече усвоени от храната аминокиселини, свързвайки ги в нови протеиновите структури на мускулните си влакна.
На второ  място по популярност на причините за посягане към билката се нарежда възстановяването на сперматогенезата след тежък за тялото стероиден цикъл. Така се възстановява естественото производство на тестостерон.
« Назад
   

© 2005-2012 Dobavki-bg.com© 30.01.2015 Начало | Промоции | НОВИ ПРОДУКТИ | За контакти | Условия | Кошница | Доставка и плащане